مقالاتی درباره عشق

ساخت وبلاگ

مقاله ای کامل در مورد عشق

مقاله ای کامل در مورد <strong>عشق</strong>

در نگنجد عشق در گفت و شنود

عشق دریایی‌ست، قعرش ناپدید

قطره‌های بحر را نتوان شمرد

هفت دریا پیش آن بحری‌ست خرد

سرویس روانشناسی مجله فارسی پرمگ : شاید سوال پنهان خیلی از ما انسان ها این باشد : آیا رابطه ی من عشق است یا هوس ، این سوال بیشتر برای پسران اتفاق می افتد . بارها و بارها شنیده ایم در مورد کسانی که عاشقانه هم را دوست داشته اند و پس از ازدواج مشکلات آنها نمود پیدا کرده و از یکدیگر جدا شده اند.

و همین ترس در ما نهادینه میشود که نکند عشق من هم یک هوس باشد و پس از ازدواج دیگر به شخص مورد نظرم احساسی نداشته باشم .

چطور می توانیم عشق را به معنای واقعی تعریف کنیم؟

چگونه می توانیم متوجه عشق شویم عشق ما به راستی واقعی است یا خیر ؟

اگر بخواهیم عشق را تعریف کنیم بسان این است که بخواهیم یک رنگ خاص را برای فردی نا بینا توصیف کنیم تصور کنید می توانید این کار را به خوبی انجام دهید؟! دلیلی که خیلی سخت می توانید عشق را تعریف کنید این است که شما می خواهید آن را با ذهنتان تجسم کنید، در صورتی که این کار امکانپذیر نیست. زیرا عشق احساسی است که در نتیجه عشق ورزیدن حاصل می شود. یعنی شما باید خود تصمیم بگیرید و بخواهید عشق را تجربه کنید تا بتوانید آن را احساس کنید. عشق ورزیدن با آن که بخواهیم دوستمان داشته باشند بسیار متفاوت است. دلیلی که اکثر افراد دوست دارند دیگران به آنان عشق بورزند این است که می خواهند به طور غیر مستقیم بخش های آسیب دیده روحشان را ترمیم کرده و یا به عبارتی دیگر احساس بزرگی و با ارزشی کنند. در صورتی که عشق واقعی این طور نیست. انسان بدون قد و شرط عشق می ورزد و منتظر چیزی نمی ماند. عشق می ورزد و منتظر چیزی نمی ماند. عشق واقعی خود شما هستید یعنی همان روح پاکی که منشا الهی دارد و در درون شما جاری است. هنگامی که شما با تمام وجود به خود و دیگران عشق می ورزید، دریچه های قلبتان باز شده و با هر نفس، عشق را وارد قلبتان می کنید. در این صورت است که شما هرگز احساس تنهایی نمی کنید و عشق واقعی را تجربه می کنید، زیرا خداوند در وجودتان جریان دارد و هر لحظه خلا ء های درون شما را پر می کند

 آدم‌ها بر چه اساسی عاشق می‌شوند؟

علاقه آدم‌ها به هم ریشه‌های متعددی دارد و تک متغیری نیست. گاهی افراد به جاذبه تفاوت‌ها جذب هم می‌شوند. مثلا فردی که خودش کم‌ حرف است جذب فردی می‌شود که اتفاقا خوش‌زبان و مجلس گرم‌کن است. بعضی‌ها به جاذبه تشابه‌ها عاشق هم می‌شوند یعنی می‌گوید فلانی کاملا مثل خودم است و انگار سال‌هاست می‌شناسمش و نوع دیگر جاذبه بر اساس ویژگی‌های پاتولوژیک است. افرادی که دارای اختلالات روانی مکمل هستند مجذوب هم می‌شوند. برای مثال، خانمی با اختلال شخصیت هیستریونیک نیازمند توجه و تعریف و دیده شدن است با مردی با اختلال شخصیت وابسته یا شخصیت مرزی عاشق هم می‌شوند

چرا گاهی اوقات عشق به نفرت تبدیل می‌شود؟

عشق همسایه دیوار به دیوار نفرت است وقتی که عشق، واقعی نیست، وقتی شما با عشقی کودکانه با دیگران ارتباط برقرار می‌کنید این امکان که عشق به نفرت تبدیل شود وجود دارد اما عشق واقعی هرچه از استمرارش بگذرد کامل‌تر و مستحکم می‌شودعشق واقعی عادی نمی‌شود و هیچ‌گاه به نفرت تبدیل نمی‌شود.
اینکه می‌گویند عشق در یک لحظه ایجاد می‌شود درست است؟
خیر. اصولا به وجود آمدن عشق، نیازمند زمان است و عشق واقعی به تدریج حاصل می‌شود. آنچه در یک آن و یک نگاه حاصل می‌شود تحریک جنسی و هوس است که با وصل به معشوق پایان می‌یابد.

۸ دلیل که مشخص میکند شما عاشق هستید

۱) نسبت به آن فرد اعتیاد دارید

۲) واقعا می‌خواهید که خانواده و دوستانتان آن فرد را دوست داشته باشند

۳) روی آینده با او فکر می کنید۳) روی آینده با او فکر می کنید

۴) پیروزی‌های او را جشن می‌گیرید (هرچند زمانی که خودتان شکست خورده باشید)

۵)با تمام وجود یکدیگر را دوست دارید

۶) وقتی از هم دور هستید واقعا دلتنگ می‌شوید

۷) حسادت می کنید

۸) در خلال شناخت وی، حس بهتری نسبت به خودتان پیدا می کنید

به‌طور کلی عشاق می‌توانند دو نوع قراردادی عشق را تجربه کنند؛ عشق شهوانی و عشق همیارانه.

عشق شهوانی

عشق شهوانی که معمولا به‌عنوان عشق رمانتیک و شیدایی شناخته می‌شود، حالتی است از جذابیت وفریفتگی بسیار همراه با میل به دیگری. این نوع عشق با ویژگی‌هایی از قبیل دلسوزی و شفقت، شادی، اضطراب، میل جنسی و وجد و سرور زیاد شناخته می‌شود. برانگیختگی فیزیولوژیکی عمومی شامل افزایش ضربان قلب، تعریق، سرخ شدن پوست همراه با احساس برانگیختگی زیاد، اغلب از علائم فیزیکی عشق شهوانی است. از نظر دیگران، افراد دارای عشق شهوانی، به دنبال برآورده کردن نیازهای خود هستند بنابراین جای تعجب نیست که عشق شهوانی عمر کوتاهی داشته باشد و عمدتا چند ماه بیشتر طول نكشد. در این نوع عشق، زمانی که آتش عشق کم‌سو می‌شود، به تدریج تضادها و تعارض‌ها، تظاهر پیدا می‌كند و عشاق سابق، افرادی شکاک، ناراضی و ناامید شده و با یکدیگر درگیری‌های متعددی پیدا می‌کنند.

عشق همیارانه

عشق همیارانه نسبت به عشق شهوانی، تنش و استرس کمتری درپی دارد. این عشق با سپاسگزاری عمیق طرفین از یکدیگر همراه و اغلب شامل تحمل و بردباری در برابر قصورات یکدیگر و تلاش برای رفع مشکلات و بهبود روابط بین‌فردی است. رابطه زناشویی در این نوع رابطه، بیانگر احساسات عمیق طرفین به یکدیگر و اطمینان از درک نیازها و خواسته‌های یکدیگر و احساس لذت است. به موازاتی که عشق همیارانه، رشد می‌کند و روابط گسترده‌تر می‌شود، زوج به‌راحتی درباره مسائل و نگرانی‌های جنسی‌شان صحبت می‌کنند. با ارتقای روابط بین‌فردی و صمیمیت بین طرفین، لذت از روابط زناشویی نیز افزایش پیدا می‌كند و تعهدات طرفین در رابطه قوی‌تر می‌شود. علاوه بر این، رابطه زناشویی در این نوع رابطه، برخلاف عشق شهوانی، بامعناتر است و رضایت عمیق‌تری را به دنبال دارد.

انواع عشق از نظر جان آلن‌‌لی

تلاش برای توصیف انواع روابط عاشقانه منجر به ارائه مدلی براساس واژه‌های باستانی یونانی از طرف جان آلن ‌لی شده. وی معتقد است ۶ نوع رابطه عاشقانه وجود دارد: رمانتیک، سرگرم‌کننده، مالکانه، اشتراکی، نوع‌دوستانه و واقع‌گرایانه:

-عشق رمانتیک: افرادی که این نوع عشق را تجربه می‌کنند، جایگاه خاصی برای زیبایی ظاهری و فیزیکی طرف مقابل خود قائل‌اند و به دنبال تجربه لذت بصری و لمسی هستند که از ظاهر و بدن معشوق یا معشوقه خود کسب می‌کنند و میل زیادی به داشتن رابطه با معشوق خود دارند.

-عشق بازیگوشانه: در این نوع رابطه عشقی، عمدتا افراد به دنبال کسب تجارب متعدد جنسی هستند و تعهد برایشان معنایی ندارد. این عشق ناپایدار برای آنها نوعی تفنن و لذت زودگذر است.

-عشق مالکانه: این نوع عشق معمولا با آشفتگی و حسادت بیش‌ازحد همراه و فرد به دنبال مالکیت در رابطه عاشقانه خود است. این افراد زندگی پرپیچ و خمی دارند و هرچند محبت زوج به یكدیگر می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد ولی آشفتگی‌هایی را به دنبال دارد كه تجربه آن برای فرد می‌تواند دردناک باشد.

– عشق همیارانه: در این نوع رابطه تعهد، صمیمت و عطوفت به‌تدریج ایجاد می‌شود و معمولا رابطه زوج‌ها طولانی‌مدت و بر پایه صلح و آرامش و نوعی روابط دوستانه حاکم است.

-عشق نوع‌دوستانه: افرادی که این نوع عشق را تجربه می‌کنند عمدتا روابطی توام با شفقت، دلسوزی، مراقبت و از خودگذشتگی را تجربه می‌کنند. چنین روابط و احساساتی بدون هیچگونه چشمداشتی است.

– عشق واقع‌گرایانه: در این نوع رابطه عشقی، فرد به دنبال انتخاب كسی است که با ملاک‌های عقلانی و منطقی، اجتماعی، اقتصادی، مذهبی، تحصیلی و… او سازگار باشد. در نتیجه این رابطه می‌تواند به احساس رضایت متقابل بینجامد.

جان ‌لی معتقد است روابط عاشقانه در طول زمان پیشرفت می‌کند و افراد ممکن است در دوره‌های مختلف از زندگی‌شان رویکردهای مختلفی از عشق را تجربه کنند. معمولا زوج‌ها در هر نوع رابطه‌ای به دنبال ایجاد یک رابطه پایدار و موفق هستند. صرف‌نظر از اینکه رضایت و موفقیت در یک رابطه عاشقانه، اغلب به این بستگی دارد که بتوانیم فردی را پیدا کنیم که رویکرد مشابهی با ما در ارتباط با عشق و صمیمیت داشته باشد.

مقاله ای درباره عشق...
ما را در سایت مقاله ای درباره عشق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : notrec بازدید : 339 تاريخ : جمعه 12 بهمن 1397 ساعت: 2:52